ASIANTUNTEVAA APUA NIVELKIPUIHIN JA POLVIVAIVOIHIN

Nivelrikon hoito koostuu kahdesta osasta: PRP-injektiosta sekä kuntoutuksesta. Nivelvaivoissa liikunta on yksi tehokkaimmista lääkkeistä. Kuntoutuksella voidaan viivästyttää tekonivelleikkausta jopa vuosilla ja joskus jopa välttää se kokonaan. Liikunnan tehokkuudesta johtuen on tärkeää yhdistää turvallinen ja tehokas kuntoutus PRP-hoitoon. Näin taataan nivelen liikkuvuuden kehittyminen ja elämänlaadun parantuminen.

Suomalaisen tutkimuksen mukaan PRP on tehokkaampaa kuin hyaluronihappoinjektio

”Tuloksena oli, että HA-ryhmässä oli PRP-ryhmään verrattuna nelinkertainen riski joutua tekonivellekkaukseen tutkimusjakson aikana.”

– Aleksi Annaniemi Niveltieto-lehdessä 4/2020

Turvallinen ja tehokas PRP-hoito

PRP-hoidossa potilaalta otetaan verta ja se käsitellään niin, että kasvutekijöitä täynnä oleva veriplasma eli PRP saadaan erotettua verestä. Tämän jälkeen lääkäri pistää PRP:n ongelmakohtaan, esimerkiksi nivelrikosta kärsivään polveen. Veriplasman kasvutekijät kiihdyttävät solujen uusiutumista pistoskohdassa, nopeuttaen parantumista ja poistaen kipua. Koska plasma tulee potilaan omasta elimistöstä, PRP-hoito on turvallinen, luonnollinen ja tehokas hoitomuoto.

Lue lisää PRP-hoidoista:

Kuntoutus takaa nivelen korjautumisen

PRP-hoidon jälkeen lääkärin kanssa käydään läpi kuntoutusohjelma, jolla nivelen korjautuminen ja vahvistuminen taataan. Kuntoutuksessa nivelen liikkuvuutta ja rasituksen kestämistä kehitetään vähitellen, kunnes nivel kestää normaalia käyttöä, eikä hidasta elämästä nauttimista.

PRP-hoitoa voidaan käyttää polvivaivojen lisäksi muihinkin nivel- ja jänneongelmiin ja nivelrikkoihin, kuten lonkka-, nilkka- ja olkapäävaivoihin. PRP on myös erittäin tehokas tenniskyynärpään hoitoon. 

Hoidon etuihin kuuluvat paitsi sen tehokkuus, myös edullisemmat kustannukset moniin muihin hoitomuotoihin verrattuna. Hoidettava henkilö välttyy myös esimerkiksi leikkausten jälkeen tarvittavalta toipumisajalta sekä kortisonihoitojen mahdollisesti aiheuttamilta sivuvaikutuksilta.

Tutustu muiden kokemuksiin PRP-hoidoista täällä!